Pomlađivanje akupunkturom

TRETIRANJE BORA LICA PO TRADICIONALNOJ KINESKOJ MEDICINI

Stara poznata izreka kaže da ljepota dolazi iznutra, a lice je baš kao i oči ogledalo duše. Kinezi bi na to dodali i da je lice pokazatelj rada svih unutarnjih organa. Od davnina su istraživana sredstva koja bi pomogla da se ljepota,svježina i mladenački izraz lica produži. Uz bezbrojna prirodna ulja, kreme ili gelove, naša koža ipak podliježe procesu starenja. S vremenom se stvaraju bore, jer dolazi do povlačenja elastičnih niti koje povezuju kožu s mišićima. Lice Maggie Cheung i dalje zategnuto u zrelim godinamaKoža gubi sposobnost obnavljanja jer je smanjena i izmjena tvari, usporava se cirkulacija krvi i protok limfe i koža se ne može iznutra adekvatno prehraniti. Taj proces manifestira se gubitkom elastičnosti i napetosti, koža postaje sve tanja i nastaju vidljive bore. Naravno, taj se proces ne može zaustaviti, ali se može ublažiti i usporiti. Gledajući lice Kineskinja koje i u starijoj dobi zadržavaju zategnutost kože, pitamo se u čemu je tajna njihova mladenačkog izgleda? Odgovor je vrlo jednostavan – akupunktura.
Iako se akupunktura uglavnom povezuje s liječenjem bolesti poput glavobolja,alergija,astme ili bolnih sindroma mišićno-koštanog sustava,njena primjena u kozmetičkim tretmanima za mnoge je velika nepoznanica  Prednost akupunkturnog tretmana je lokalno rješavanje problema uz poboljšanje općeg statusa pacijenta.Ta metoda primjenjuje se zadnjih dvadesetak godina u SAD-u,Skandinavskim zemljama,Grčkoj i naravno u Kini.Bore se tretiraju klasičnom akupunkturom s iglama   na taj način da se igle postave po dužini bore ili po njihovu rubu.Takav tretman traje oko 45 minuta i kod pacijenta može izazvati nelagodu i ponekad laganu bol.Zato se danas sve više primjenjuje tzv. laserska akupunktura.Lasersko svjetlo ima pozitivno biološko djelovanje na tkiva.Njegova je uloga da putem energije poboljšava ishranu kože i djelujući direktno na stanice potiče stanični metabolizam.
Opuštenu muskulaturu lica kao i bore možemo tretirati na dva načina – direktnom stimulacijom zahvaćene regije lica i stimulacijom točno određenih točaka.
Kozmetička laser-akupunktura ima fino,suptilno djelovanje.Linije(ili crte?) lica,kao i pliće bore dobivaju mekši izgled,a mišići lica napetost.Duboke se bore nažalost ne mogu u potpunosti ukloniti.Pa ipak,primjenom laserske akupunkture usporava se proces starenja i ujedno postiže pozitivan psihički i fizički efekat cijelog organizma.

Uspješan rezultat tretiranja bora laserskom akupunkturom ovisi o tri faktora:
1.trenutačno stanje kože
2.opće stanje pacijenta
3.dob – najbolji se rezultati postižu kod žena u dobi do 45 godina

Koliko je tretmana potrebno?
Kod “težih” slučajeva potrebno je u prosjeku 15 – 20 tretmana prije no što se postigne uspjeh.Stimulacija laserskim svjetlom ima kumulativno značenje,što znači ako npr. pacijent prekine liječenje nakon 7. tretmana,efekat će se održati samo slijedeća 3 – 6 mjeseca.Kompletna serija tretmana zadržava pozitivan efekat daljnjih 8 – 12 mjeseci. Prvi rezultati vide se u prosjeku kod žena između 40 i 45 godina,te muškaraca između 50 i 55 godina,već nakon 5 – 7 tretmana.Idealni princip tretiranja je 3 puta tjedno u prva dva tjedna,2 puta tjedno u iduća dva tjedno,te nakon toga jedanput tjedno do postizanja željenog rezultata.Prvi rezultati vide se na očima – očni kapci postaju čvršći i na taj način oči ponovo dolaze do izražaja.Nestaju kožni nabori u kutu oka,smanjuju se proširene pore i koža dobiva na mekoći i napetosti.Igle za akupunkturu u licu djevojke
Laserska akupunktura ima bezbroj prednosti .Laser pozitivno biološki djeluje na tkiva,čini kožu elastičnijom,djeluje izravno na stanice i na taj način poboljšava metabolizam te pospješuje bolje iskorištavanje hranjivih tvari.Lasersko svjetlo usmjeruje se prema točkama na koži s udaljenosti od 0 – 5 mm i,ovisno o jačini lasera točke se stimuliraju 5 do 30 sekundi.Metoda je aseptična,neinvazivna i potpuno bezbolna.To je naročito važno zbog obilja živčanih(ili nervnih?) završetaka koji se nalaze na koži lica,a kako je ovo područje i dobro prokrvljeno,ponekad se klasičnim tretmanom akupunkturnim iglicama ne može izbjeći stvaranje sitnih krvnih podljeva – hematoma.Ne mala prednost je i to što se koža lica ne mora prije tretmana dezinficirati alkoholom i na taj način izbjegavamo njenu iritaciju.
Iako je tretiranje bora uz pomoć laserske akupunkture ponekad opsežan i dugotrajan proces,on je ujedno i bezopasan i može se po potrebi ponavljati.
Zbog “nestrpljivosti” pacijenata da što prije vide rezultate,te zbog tretiranja dubokih bora,laserska se metoda često kombinira s elektrobiostimulacijom i vakumskom masažom.Metodom elektrobiostimulacije na lice se stavlja sonda kroz koju prolazi bezopasna struja i na taj način se pojačava akupresurno tonificirajuće djelovanje na boru.Time se postiže efekat kontrakcije  mišića,a krajnji je rezultat učvršćenje mišićnog tkiva.Djelovanje se pojačava kremom protiv bora,koja ujedno i pojačava provodljivost struje do bazalnog sloja kože.Na taj se način duboke bore tretiraju u razmaku 2 – 8 minuta.
Drugi dio tretmana čini vakumska masaža.Metoda poboljšava propusnost kapilara,što povećava dotok kisika,oligoelemenata i vlastitih enzima.Poboljšava se vlažnost kože i popravlja se struktura kolagenih i elastičnih vlakana,a istovremeno se poboljšava i tonus mišića.Nakon terapije koža je čvršća,a bore su manje primjetne.
Po završetku tretmana   na kožu se slobodno nanosi dekorativna kozmetika.

Cjenik usluga za 2022.

Preuzmite ovdje.

Akupunktura

Akupunktura je starokineska metoda liječenja uz pomoć igala koje se zabadaju u određene točke na koži.

 

Homeopatija

Homeopatija je prirodna metoda liječenja koja se zasniva na zakonu "slično se sličnim liječi" i pomoću prirodnih ljekovitih supstanci potpomaže samoiscjeljujuće sposobnosti organizma.

 

Bimed

Vitamini i minerali

Vitamini su organske supstance potrebne u malim količinama za odvijanje normalnog metabolizma.
Organizam ih ne može proizvesti već ih unosimo putem hrane.