Migun –Termomasažni krevet

Kako nadvladati i razbiti bol??? Smanjiti posljedice svakodnevnog stresa??????Rješenje su zajedno pronašli 1988.godine korejski i američki znanstvenici ,objedinivši znanja orijentalne i zapadne medicine u termomasažnom krevetu.

Tretmani MIGUNOM su namjenjeni ne samo osobama sa zdravstvenim problemima,već i zdravim osobama za unapređenje zdravlja.Trideset minuta terapije na krevetu odgovara jednom satu laganog trčanja(jogging) i pokreće mišićne skupine koje obično nisu aktivne u svakodnevnoj tjelovježbi.

Riječ MIGUN je složenica dvije korejske riječi- MI= ljepota i GUN= zdravlje.

Migun je uspješna kombinacija orijentalne i zapadne medicine,čije djelovanje objedinjuje elemente akupunkture,kiropraktike,moksibustije(putem infracrvrnog zračenja),akupresure i masaže,te pozitivno djelovane kristala žada.

Kiropraktika-uspostavlja u potpunosti funkciju kralježnice

Moksibustija- infracrvene zrake prodiru u tijelo do dubine od 7 cm i stimuliraju cirkulaciju,opuštaju muskulaturu i djeluju na detoksikaciju organizma.Infracrvene zrake su dio svjetlosnog spektra koji djeluje na istoj frekvenciji kao i stanice ljudskog tijela,te zato i ubrzavaju proces liječenja,smanjuje posljedica stresa,potpomažu obrambeni sustav,smanjuju bolove kod artritisa

Akupunktura-stimulira specifične točke na akupunkturnim meridijanima i na taj način vraća tijelo u energetsku ravnotežu

Akupresura-djelujući na Chi energiju potpomaže otpuštanje toksina iz organizma

Masaža- olakšava kroničnu bol,ubrzava oporavak od sportskih ozljeda i vraća tonus mišićima

Uz krevet,na raspolaganju su i dva nastavka izrađena od žada,koji stalno emitiraju infracrvenu svjetlost koju osjećamo kao toplinu.Veči nastavak najčešće stavljamo na područje trbuha za stimulaciju probavnog sustava.Manji dio s dvije kuglice žada postavimo na eventualno bolno mjesto na glavi ili vratu.

Kako izgleda tretman?

Prije tretmana svakako je potreban razgovor s liječnikom,koji će odrediti jedan od sedam programa koji nam nudi termomasažni krevet.Ovisno o tegobama pacijenta,tretman traje od 20-35 minuta.Važno je upozoriti pacijenta da nakon nekoliko prvih tretmana kod nekih pacijenata može doći do laganog pogoršanja,pojave laganog bola u području trtice,glavobolje.To su sve prolazna stanja koja se javljaju i kao posljedica detoksikacije organizma.

Kao i kod tretmana akupunkturom i kod upotrebe Migun kreveta,preporuča se 10-15 tretmana,koji se mogu izvoditi svakodnevno ili tri puta tjedno.Za tretman pacijentu nije potrebna posebna priprema-važno je da bude u udobnoj odjeći i jedino što treba učiniti je - opustiti se.

Uz olakšanje tegoba i antistresni učinak,terapija Migunom oslobađa nas nakupljenih toksina ,te da bi ih isprali iz tijela,preporuča se dnevno popiti oko 2 litre vode.

Migun je kontraindiciran kod

  • trudnica
  • osoba s metalnim implantatima
  • težih oblika osteoporoze
  • osoba s umjetnim kukom
  • osoba s ugrađenim pace maker-om
  • osoba koje su imale neku veću operaciju unatrag 6 mjeseci
  • ne preporučuje se terapija u vrijeme menstrualnog ciklusa

Da bi tretman imao bolji i efikasniji učinak,preporuča se kod nekih tegoba, kombinirati ga s akupunkturom.


Statistički podaci

Obrađenoje 700 pacijenatakoji su bili na tretmanu u trajanju oko 3 mjeseca. Istraživanjeje proveo dr. Victor Kuo,Taiwan.

stanje postotak poboljšanja %
ENERGIJA I CIRKULACIJA 93
BOL U LEĐIMA 91
BOL U RAMENIMA I VRATU 89
KONSTIPACIJA 88
PROBAVNE SMETNJE 87
GLAVOBOLJA 85
POSLJEDICE TRAUME VRATA 85
POREMECAJ FUNKCIJE JETRE 85
NESANICA 85
HEMOROIDI 84
POVEĆANJE PROSTATE 84
BOL U RUCI ILI NOZI 83
ISHIALGIJA 83
VISOKI TLAK 82
HIPERLIPIDEMIJA 78
INKONTINENCIJA URINA 77
BOL U KOLJENU 77
ŠUM U UŠIMA 72
BOLNA MENSTRUACIJA 71
EKCEMI 71
ŠEĆERNA BOLEST TIP II 66
VEZIVNO TKIVO 65
DEBLJINA 59