Akupunkturom protiv debljine

OPĆENITO O DEBLJINI

Pretilost, koja danas zahvaća sve slojeve našeg društva, samo je jedan simptom pogrešne prehrane od koje patimo.
Smisao hrane ne ograničava se samo na puko punjenje želuca, mršavljene ili debljanje.
Hrana je istovremeno uzrok, posljedica i odraz našeg zdravlja i životnog stava.
Prihvatljivi postotak masnog tkiva kod muškaraca je 15-20%, a kod žena 20-25%.
Pretilost je najrasprostranjenija bolest suvremenog čovjeka, od koje u razvijenim zemljama svijeta pati svaka 3.žena, svaki 4.muškarac i svako 5.dijete.
Najčešći razlog debljine je prekomjeran unos hrane u odnosu na tjelesnu aktivnost, dok je u manjem postotku uzrok poremećaj rada štitnjače, hipofize ili kore nadbubrežne žlijezde.Kruška na dijeti
Debljanje je složena interakcija genetskih, psiholoških, socioekonomskih i kulturalnih faktora.Nažalost, debljina nije samo estetski problem.
U početku pretile osobe nemaju zdravstvenih problema, no već vrlo brzo javljaju se simptomi poput otežanog disanja i umora.Kasnije se razvijaju mnogobrojni poremećaji poput šećerne bolesti, povišenog krvnog tlaka, povećana je sklonost aterosklerozi, nastanku žučnih kamenaca, učestale su smetnje lokomotornog sustava.
Kod žena se često javljaju i poremećaji menstrualnog ciklusa,pa čak i sterilitet.
Debljina ne utječe samo na nastajanje organskih bolesti,već i na one psihosomatskog porijekla: depresija, nesigurnost u sebe, skrivanje od okoline, introvertiranost...
Jedini ispravan način liječenja debljine je redukciona dijeta kojom se smanjuje unos masnoća i prerađenih ugljikohidrata.
Nažalost,samo mali broj onih koji skinu kilograme uspije i zadržati smanjenu kilažu.
Svakodnevno smo zatrpani bezbrojnim dijetama i postupcima koji najčešće nestručno, ne provjereno pa čak i opasno savjetuju o brzopoteznim, izgladnjujućim dijetama koje daju brze efekte.
Začarani krug - debljina, naglo mršavljenje pa opet dobijanje još veće težine poznati kao "yo-yo efekt" ono su što vam niti jedan liječnik neće preporučiti upravo stoga što je opasno po zdravlje i kratkog daha, bez očekivanih rezultata.
Dobra dijeta za mršavljenje mora jamčiti sigurno i postupno smanjenje tjelesne težine.
Najidealnije bi bilo kad bi gubili 0,5 - 1 kg tjedno.
Uz promjenu prehrambenih navika, od izuzetne je važnosti i tjelesna aktivnost - žustra šetnja 30 min. 2-3 puta tjedno, plivanje ili organizirana tjelovježba.
Na taj način ubrzati će se metaboličke reakcije u tijelu i brže se i lakše skidaju masne naslage.
Svi oni koji su provodili dijetu,znaju da postoje trenuci kada je uzaludno početi s dijetom.
Ako ste se umorili od bezuspješnih dijeta, od beskrajno ponavljanih i uzaludnih napora, pričekajte psihološki povoljan trenutak kao znak da je vrijeme za ponovni početak.
Motivi mogu biti raznovrsni: zdravlje, želja da se svidimo, potreba za promjenom.
Mršavljene je metamorfoza za koju se morate pripremiti.


Odluka je konačna - od sutra počinjete s dijetom.

Uz tako hrabar potez,trebati će vam podrška obitelji,ali i nadzor liječnika.
Ne zaboravite,krenuli ste u neizvjesnu avanturu i vaš cilj nije samo izgubiti kilograme, već da promjenite prehrambene navike i nikada više ne postanete ovisnik o hrani.
Drevna metoda pomoći je akupunktura - vanjsko liječenje unutarnjih bolesti.
Liječenje se vrši stimulacijom određenih točaka na tijelu.Svrha akupunkture je da izbalansira energiju stimulacijom određenih akupunkturnih točaka.To se postiže postavljanjem igala u akupunkturnu točku, ali u novije vrijeme isti se efekt postiže laserskim zrakama.
Djelujući tim laserskim svjetlom na određene točke našeg tijela, smanjuje se apetit, regulira metabolizam i što je vrlo bitno-nema osjećaja slabosti,vrtoglavice i lošeg raspoloženja.
Uz svu nabrojanu pomoć, ponekad u toku dijete dolazi do popuštanja volje, obeshrabrenja ili nedostatka samopouzdanja.Prije nego što prinesete ustima neku kobnu poslasticu, učinite ispit savjesti.Sjetite se razloga zbog kojih ste se odlučili na mršavljenje, ciljeva koje ste si postavili, pomislite na zadovoljstvo koje ćete osjetiti onog dana kad ih ispunite, na kratkotrajnost užitka u odnosu na cijenu koju morate platiti.
Zamislite put tog otrova - užitka kroz vaše tijelo, na masnu stanicu koje će narasti od sreće, kolesterol koji prijeti vašem srcu, na prištić koji će vam se sutra pojaviti nasred čela.
Vaša obitelj i vaš liječnik su tu da vam pruže podršku, ali ne zaboravite -

NA VAMA JE DA SE DOKAŽETE, JER SUDBINA JE OVOG PUTA U VAŠIM RUKAMA!

Cjenik usluga za 2022.

Preuzmite ovdje.

Akupunktura

Akupunktura je starokineska metoda liječenja uz pomoć igala koje se zabadaju u određene točke na koži.

 

Homeopatija

Homeopatija je prirodna metoda liječenja koja se zasniva na zakonu "slično se sličnim liječi" i pomoću prirodnih ljekovitih supstanci potpomaže samoiscjeljujuće sposobnosti organizma.

 

Bimed

Vitamini i minerali

Vitamini su organske supstance potrebne u malim količinama za odvijanje normalnog metabolizma.
Organizam ih ne može proizvesti već ih unosimo putem hrane.